fredag 18 oktober 2013

Fiesta de Cumpleaños

Emelie (och vi) har idag varit på barnkalas. En klasskamrat från England som fyllde 6 år bjöd henne och resten av klassen till "La Bola Ventura". En aktivitets-/kalaslokal för barn - UTAN någon som helst ljuddämpning! Tänk dig 20 barn som klättrar, skuttar, hoppar, blir ansiktsmålade och vad de nu gör - skrattande och skrikande! Och där sitter vi precis bredvid och försöker föra en konversation på engelska och dessutom spanska med de andra barnens föräldrar. INTE helt lätt!!!!
Det var inte heller helt lätt att hitta en födelsedagpresent, för vad köper man egentligen som presenter till barnen på barnkalas här i Spanien, och hur dyra? Vi hade blivit tipsade av födelsedagsbarnets mor att han gillar Ninja Turtles och Spiderman. Men, efter att ha besökt ett antal av stans affärer som säljer leksaker så kunde vi konstatera att det inte finns lika mycket "leksaker för killar" som det finns för tjejer. Det vill säga - det finns fler dockor och prinsessböcker än det finns Ninja Turtles och Spiderman. Vi fick helt enkelt ta en utflykt till det stora varuhuset i storstan bredvid där vi lyckades hitta en kartong med en rekorderlig Lego-polisbil!
Emelie berättade även att alla barnen på "Artistica"-lektionen i skolan i dag fick färglägga en varsin teckning till födelsedagsbarnet som "fröken" sedan hade knytit ihop till en fin present. Flickorna fick färglägga ett slott och pojkarna en luftballong... Ja, vad säger man??? Jag lyckades dock övertala Emelie om att även flickor får måla luftballonger och pojkar slott om de vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar