torsdag 17 oktober 2013

Casa Miranda

I dag har vi avnjutit en helt underbar lunch hos våra goa vänner på Casa Miranda, uppe i bergen ovanför Itrabo.
Cissi och Lasse har bott här med sina två barn (Emma snart 5 år och Maiken 2½ år) sedan våren 2011. Vi träffade dem för första gången när vi var här i julas och det är mycket tack vare dem och deras berättelser om livet här som vi vågade ta det stora steget att flytta hit, och de har nu tillsammans med sina respektive föräldrar (som också bor här) blivit som en mycket kär del av vår familj!

Även Emelie och Emma har funnit varandra och de går i samma skola här i Torrecuevas. Två gånger i veckan följer Emma med oss hem efter skolan och leker med Emelie och de har så roligt tillsammans!

När vi nu har flyttat 3600 km från alla våra goa vänner i Sverige, och inte har möjlighet att träffa dem "live" lika ofta, så känns det helt fantastiskt att vi har fått förmånen att lära känna Cissi och Lasse och deras familj.

För att återgå till dagens lunch, som vi avnjöt tillsammans med drygt 40 personer från Sverige, Norge, Danmark, Holland och Spanien, så bjöds på Cava med tilltugg när vi kom, sedan en ljuvlig Medelhavsinspirerad buffét och till sist ett fantastiskt efterrättsbord med blandade godsaker. STORT TACK till Cissi, Lasse och Brita som lagat all den fantastiska maten!
Hemma igen efter dagens lunch (20.30!) så var det dags för Emelie att göra sin hemläxa innan hon kunde gå till sängs. Som tur är så är hon fortfarande väldigt förtjust i sina läxor. Vi får hoppas att det håller i sig...

2 kommentarer:

  1. Jag gläds så med er♡ Vilken ynnest att kunna träffa nya fina vänner. Här hemma har man liksom fullt med de vännerna man har men ni har ju massor av tid till nya vänskaper nu. Viktig vänskap!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anne-Lie! Så är det! Vi längtar efter er och hoppas att vi kan ses snart. Har ni Skype?

      Radera