Detta innebär att vi har börjat förädla en del av våra ljuvliga mangofrukter!
De flesta har vi skalat, mixat till puré och fryst in, för att senare kunna använda i olika maträtter.
Men, vi har även gjort ett första provkok av Mango Chutney.
Casa Minervas Mango Chutney (version 1.0):
20 dl mango skuren i bitar (~ 2x2 cm)
5 dl farinsocker
2 1/2 dl äppelcidervinäger
5 dl finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk mald ingefära
1 msk kokosflingor
1 tsk cayennepeppar
Koka upp farinsocker och äppelcidervinäger och låt småkoka någon minut tills det har blivit en simmig lösning.
Häll i resten av ingredienserna och låt puttra, utan lock, i 45-60 minuter. Rör om i grytan lite nu och då.
Häll sedan upp på rena, varma glasburkar, sätt på locket och vänd burken upp och ner (så blir det vakuum i burken). Förvara svalt i kylskåpet.
Alternativt - häll upp mango chutneyn i plastburkar och stoppa i frysen.
Vilken tur att vi ska åka iväg och köpa en ny STOR frys i morgon!
1 tsk cayennepeppar
Koka upp farinsocker och äppelcidervinäger och låt småkoka någon minut tills det har blivit en simmig lösning.
Häll i resten av ingredienserna och låt puttra, utan lock, i 45-60 minuter. Rör om i grytan lite nu och då.
Häll sedan upp på rena, varma glasburkar, sätt på locket och vänd burken upp och ner (så blir det vakuum i burken). Förvara svalt i kylskåpet.
Alternativt - häll upp mango chutneyn i plastburkar och stoppa i frysen.
Vilken tur att vi ska åka iväg och köpa en ny STOR frys i morgon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar