söndag 10 november 2013

Taller de Mango

I dag har vi haft "mangoverkstad" efter att vi i veckan (med lite hjälp) skördat några ton mango!
Detta innebär att vi har börjat förädla en del av våra ljuvliga mangofrukter!
De flesta har vi skalat, mixat till puré och fryst in, för att senare kunna använda i olika maträtter.
Men, vi har även gjort ett första provkok av Mango Chutney.

Casa Minervas Mango Chutney (version 1.0):
20 dl mango skuren i bitar (~ 2x2 cm)
5 dl farinsocker
2 1/2 dl äppelcidervinäger
5 dl finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk mald ingefära
1 msk kokosflingor
1 tsk cayennepeppar

Koka upp farinsocker och äppelcidervinäger och låt småkoka någon minut tills det har blivit en simmig lösning.
Häll i resten av ingredienserna och låt puttra, utan lock, i 45-60 minuter. Rör om i grytan lite nu och då.
Häll sedan upp på rena, varma glasburkar, sätt på locket och vänd burken upp och ner (så blir det vakuum i burken). Förvara svalt i kylskåpet.

Alternativt - häll upp mango chutneyn i plastburkar och stoppa i frysen.

Vilken tur att vi ska åka iväg och köpa en ny STOR frys i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar