måndag 11 november 2013

Magdalenas de mango

Massvis med mumsiga mangomuffinsar! Nu gäller det verkligen att låta fantasin flöda för att komma på vad vi ska använda alla mangos till.
Recept på mangomuffins med kokos (12 st)
75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 dl färsk eller fryst mango, skuren i ~1,5 x 1,5 cm bitar
1 dl kokosflingor
och ja, det stämmer - inget bakpulver!

Börja med att sätta igång ugnen på 225 grader och fyll en muffinplåt (á 12 hål) med muffins-pappersformar.

Ta fram en kastrull och smält smöret. Tag sedan av kastrullen från plattan.
Häll strösockret i det smälta smöret och rör om med en slev (inte vispa!).
Knäck sedan i äggen och häll på vetemjölet och rör med sleven till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna (jag brukar använda en såsslev).
Tryck därefter ner 3-4 mangobitar i varje form och strö på kokos.

Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Muffinsarna ska vara lite kompakta och knappt genomgräddade, de ska dock ha blivit lite lätt gyllengula ovanpå.

Låt muffinsarna svalna och avnjut dem gärna tillsammans med lite vaniljglass.

Kanske någon som har lite tips på vad man kan använda mango till???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar