måndag 18 november 2013

El Colegio

Tänk, att Emelie redan har gått i sin spanska skola i drygt 2 månader - första klass i "El Colegio de Education Infantil y Primaria, Arcos de Torrecuevas". Skolan, som är en liten spansk byskola med 195 barn mellan 3-12 år ligger i vår lilla by, en kilometer från vårt hus.

Varje morgon tar vi en promenad tillsammans med Emelie längs "åsnestigen" och väntar utanför skolans delfinport tills klockan blir 08.55 då vaktmästaren Paco öppnar och släpper in oss. Innanför porten ställer sig barnen på led, tillsammans med sina klasskamrater och väntar på att "La profesora" ska komma och hämta dem. En del barn som bor i närområdet går till skolan tillsammans med någon, oftast mamman, en del körs i bil (även några 100 meter) och ett par busslaster med barn kommer - med skolbussen.

Vi är jättelyckliga för att Emelie trivs så bra i skolan, och även om hon ännu inte har börjat prata spanska så förstår hon precis vad de ska göra när de får uppgifter på lektionerna eller får med sig läxa hem (flera gånger i veckan). Hon har även lärt sig alla de "spanska bokstäverna" och den "spanska skrivstilen" utan större problem. Förutom "Lengua" där de läser och skriver spanska så ser delar av veckans schema ut så här:

Och när klockan börjar närma sig 14.00 så samlas vi igen, tillsammans med de spanska föräldrarna utanför delfinporten och väntar på att Paco ska öppna och släppa ut våra gulle-barn!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad roligt att Emelie trivs så bra i skolan! Man undrar ju vad ämnena betyder..... Emelie får leka skola med Linnea och Valle när vi ses, de läser båda spanska nu och kan behöve lite hjälp på traven.

    Kram så länge!
    Annika

    SvaraRadera